Senica je podľa testovania v podstate bez Covidu

Mesto Senica

Mesto Senica

Sobotňajšie antigénové testovanie v Senici s novým typom šetrnejších testov prinieslo doteraz najnižšou mierou pozitivity 0,07 percenta. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Pravidelné víkendové testovanie organizované senickou samosprávou bolo v sobotu 17. apríla 2021 znovu počas celého dňa rozložené na šiestich odberných miestach. „Uskutočnilo sa v priestoroch zimného štadióna, centra voľného času, mestskej plavárne, mestského kultúrneho strediska a oboch mestských častiach v Kunove i Čáčove. Tentokrát dostalo mesto k dispozícii nové typy šetrnejších antigénových testov, pomocou ktorých sa ster vykonával plytšie, z prednej časti nosa, so zaklonenou hlavou a z oboch nosných dierok,“ uviedla Moravcová.

Od 8.00 do 20.00 h šesticu odberných miest v Senici za účelom antigénového testovania navštívilo 4492 ľudí, vrátane ôsmakov a deviatakov, ktorých čakajú od pondelka 19. apríla 2021 školské lavice. „V troch prípadoch bol zaznamenaný pozitívny výsledok testu, aj v prípade pôvodných, aj v prípade „nových“ testov. Celková miera pozitivity na mestom organizovaných mobilných odberných miestach predstavuje doteraz vôbec najnižšiu zaznamenanú hodnotu 0,07 percenta,“ doplnila hovorkyňa mesta.

Predchádzajúci víkend sa otestovalo 4077 ľudí a pozitívnych bolo desať z nich, čo predstavovalo mieru pozitivity 0,25 percenta.


Pridaj komentár