Cyklista v Holíči skončil po zrážke v opatere lekárov


Zhoršené počasie a viditeľnosť si vyžiadali svoju daň. Policajti vyšetrujú nehodu s účasťou cyklistu. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa polície Zlatica Antalová.

V pondelok 26. septembra 2022 okolo 05:00 h ráno, vychádzal 38-ročný vodič na aute Hyundai i35 z vedľajšej cesty na Hodonínsku ulicu v meste Holíč. „Po tom, ako mal dať prednosť osobnému autu, ktoré išlo zľava, vošiel do križovatky. Pravdepodobne si ale nevšimol osvetleného cyklistu, ktorý mal ísť taktiež zľava po hlavnej ceste a došlo k nárazu. Pri nehode policajti prítomnosť alkoholu nepotvrdili,“ uviedla Antalová.

Polícia apeluje na vodičov, aby sa pri jazde maximálne sústredili a riadne sledovali svoje okolie. Aj na cestách, najmä za zhoršenej viditeľnosti, totiž platí pravidlo “Dvakrát meraj a raz rež”. „Pri prejazde cez križovatku a pred priechodmi pre chodcov sa radšej viac krát presvedčte, či sa na ceste nepohybuje cyklista alebo chodec. Nemotorovým účastníkom premávky odporúčame, aby zvýšili svoju opatrnosť a nepodceňovali význam reflexných prvkov,“ informovala policajná hovorkyňa.


Pridaj komentár