Senické zastupiteľstvo preberie návrh na prijatie úveru

MsÚ Senica zdroj: Vladimír Miček

Senické zastupiteľstvo sa stretne na svojom siedmom zasadnutí v štvrtok 9. novembra, v zasadačke Mestského úradu Senica. Zasadnutie zvolal primátor mesta, Martin Džačovský.

Zastupiteľstvo preberie 18 tém

Poslanci sa budú venovať až 18 bodom, ktoré sú súčasťou programu. Medzi tieto témy patrí napríklad aj návrh na prijatie krátkodobého termínovaného úveru za účelom financovania šiestich aktuálne realizovaných projektov z fondov EÚ. Patria medzi ne projekty ako zdieľané bicykle, manažment údajov mesta, revitalizácie vnútrobloku L. Novomeského, rozvoj informačnej a kybernetickej bezpečnosti, smart plán mesta Senica, ale aj revitalizácia exteriéru Sokolovňa – park.

Financovanie týchto projektov je v zmysle zmlúv o nenávratnom finančnom príspevku realizované formou predfinancovania alebo refundácie a musia byť ukončené a dofinancované do konca roku 2023.

Návrh na prijatie krátkodobého úveru

Keďže mesto Senica v súčasnosti nedisponuje voľnými finančnými prostriedkami v danej výške, predkladá návrh na prijatie krátkodobého termínovaného úveru. Celková výška úveru je milión 319 tisíc eur so splatnosťou do dvanásť mesiacov od účinnosti zmluvy s úrokovou sadzbou 12-mesačný Euribor plus 0,59 percenta ročne.

Príprava na zimné vykurovacie obdobie

Ďalšou témou zastupiteľstva bude súbor opatrení potrebných na zabezpečenie zimného vykurovacieho obdobia v sezóne 2023 a 2024. Kontroly budú vykonávať dobrovoľní hasiči, ktorí majú odborné znalosti v oblasti elektro a plynoinštalácie.

Menenie názvov ulíc a iných verejných priestranstiev

Zasadnutie sa bude venovať aj návrhu na pomenovanie novovytvorenej ulice v priemyselnom areáli po Johannovi Vaillantovi. Návrh predložil senický závod Vaillant Group Heat Pump Production.

Nové zásady hospodárenia a nakladania s majetkom mesta Senica

Poslanci budú tiež diskutovať o nových Zásadách hospodárenia a nakladania s majetkom mesta Senica, ktoré boli vypracované z dôvodu novelizácie zákona o majetku obcí.

Rezignácia hlavnej kontrolórky

Súčasťou programu je aj oznámenie o vzdaní sa funkcie hlavnej kontrolórky mesta Senica ku koncu februára 2024 a informácia o stave kosenia a príprave zimnej údržby v meste.

Zdroj: Mesto Senica


Pridaj komentár