Záhorie: Pri unikaní pred políciou do nich narazil aj zaútočil na policajta

Policajné auto po nehode zdroj: KR PZ v TT

Policajti z OO PZ Holíč nadobudli podozrenie, na základe osobnej a miestnej znalosti, že by sa vodič mohol dopustiť trestnej činnosti a preto sa rozhodli zastaviť vozidlo značky Škoda Octavia.

Vodič však ani na ich opakovanú výzvu na zastavenie vozidla nereagoval a v jazde ďalej pokračoval ulicami mesta Holíč. Informuje o tom polícia KR PZ v Trnave.

ZASTAVILA HO AŽ SLEPÁ ULICA

Muž pri úniku autom odbočil do slepej ulice. Keďže ďalej pokračovať nemohol, zastavil pri bráne jedného z rodinných domov. Policajná hliadka zastavila za ním tak, aby mu zabránila v ďalšej jazde a z miesta tak nemohol vycúvať. Vodič sa však odmietal podrobiť výzvam Polície. Úmyselne mal viacnásobným cúvaním naraziť do policajného auta, ktoré poškodil a jednému z policajtov pri tomto „útekovom manévri“ dokonca spôsobil zranenie.

ilustračné foto zdroj: polícia SR

BEZ VODIČÁKU A V ČASE ZÁKAZU

Policajti zistili, že 29 ročný vodič mal šoférovať bez príslušného vodičského oprávnenia a navyše v čase, keď mal súdom uložený právoplatný trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Polícia skutok kvalifikovala ako útok na verejného činiteľa a marenie výkonu úradného rozhodnutia.

“Skalický vyšetrovateľ mladého muža obvinil z uvedených trestných činov, za ktoré mu môže hroziť trest odňatia slobody vo výške 3 až 8 rokov. Zároveň podal podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Príslušný sudca sa s návrhom stotožnil a obvinený muž skončil vo väzbe,” doplnila krajská polícia na sociálnej sieti.


Pridaj komentár