Záhoráci priviezli z Bratislavy prvé víťazstvo, zdolali ŠKP

HC Záhoráci po víťaznom zápase s ŠKP Bratislava. Zdroj: HC Záhoráci

Prvé víťazstvo v sezóne si pripísali hádzanári HC Záhoráci v 4. kole na palubovke bratislavského ŠKP, keď svojho súpera porazili 26:24.

ŠKP Bratislava – HC Záhoráci 24:26 (12:16)

Najviac gólov ŠKP Bratislava: Orosz 6, Halla a Féder po 4, Beltrami 3.

Zostava a góly HC Záhoráci: J. Rybár, Samardzija – Spasić 8/3, Ristić a Valachovič po 6, Žunić a Dijamantović po 2, Vasović a Tóth po 1, Jánoš, Kovács, Konečný, Prevaj, Krajčír, D. Grich. Tréner Ćirić, vedúci mužstva: B. Grich, M. Rybár a Ofčarovič.

Rozhodovali: Bočáková, Jánošíková, góly zo 7 m hodov: 1:3, vylúčení: 3:5.

Priebeh zápasu

Záhoráci začali dôležitý duel v bratislavskom Dome športu dobre, keď sa im darilo najmä v defenzíve. Od začiatku viedli a aj keď sa domácim podarilo v 10. minúte vyrovnať na 5:5 zásluhou Matúša Paceka, bolo to poslednýkrát, čo na ukazovateli skóre svietil nerozhodný stav. Hostia od tohto momentu nedovolili ŠKP päť minút skórovať, naopak sami sa dokázali presadiť štyrikrát. Náskok štyroch gólov si Záhoráci dokázali udržať až do konca polčasu, po ktorom odchádzali do šatní vo vedení 16:12.

Hostia sa však nevyhli hluchému úseku, keď na rozhraní polčasov nedokázali streliť gól viac ako desať minút. To súper využil a dotiahol sa na rozdiel jediného gólu. Tréner Ćirić si tak zobral oddychový čas už v 6. minúte druhej časti. Ten Záhorákom pomohol a súperovi nedovolili vyrovnať. Domáci hádzanári sa však nevzdávali a v 57. minúte sa opäť dotiahli na rozdiel jediného gólu. Ale vďaka presným zásahom Spasića a Žunića hostia opäť odskočili na rozdiel troch gólov a prvé dva body v sezóne si už nenechali zobrať.

Hlas po zápase

Bojan Ćirić, tréner HC Záhoráci: „Bol to naozaj náročný zápas. Od úvodu sme hrali zodpovedne, vyhýbali sme sa chybám a myslím, že práve toto bolo kľúčom k nášmu úspechu. Opäť sme cítili obrovskú podporu našich fanúšikov, za čo sme nesmierne vďační. Samardzija predviedol vynikajúci výkon, vďaka ktorému sme mali vedenie od začiatku až do konca. Chcem poďakovať súperovi z ŠKP za férovú hru a rozhodcom za ich kvalitný výkon. Tešíme sa na stretnutie v Maline budúci víkend.


Pridaj komentár