FOTO: Stupavské hádzanárky doma zdolali Prešov

HC Tatran Stupava – ŠŠK Prešov 22:19 (10:8) Autor: Lucia Obžerová

V druhom tohto sezónnom vystúpení v 1. lige žien si ženy HC Tatran Stupava pripísali druhé víťazstvo, keď v domácom zápase zdolali ŠŠK Prešov 22:19.

HC Tatran Stupava – ŠŠK Prešov 22:19 (10:8)

Zostava a góly HC Tatran Stupava: Porubská, Mozoľová, Horňanová, Tornóciová 2, Griffiths 1, Rumpelová, Bahorecová 5/1, Rudincová 2, Sobotová, H. Karkušová 2, N. Labudová 7, Zaťková, Horváthová 1, L. Labudová 2, K. Karkušová, tréner Olšavský, asistent trénera B. Lorenc, vedúca mužstva Kujanová.

Priebeh zápasu

V prvých desiatich minútach domáce hráčky dobre bránili a súperkám dovolili streliť jediný gól. Ale aj Stupavčanky sa ťažko presadzovali v ofenzíve a tak bol na ukazovateli chudobný stav 3:1. Ale hostky sa postupne dokázali čoraz viac presadzovať, kým domáce sa stále nemohli dostať do tempa a tak bol v 17. minúte prekvapujúci stav 6:4 pre Prešovčanky. Tento stav donútil domáceho trénera Olšavského k oddychovému času a Záhoráčky predsa len postupom času otočil vývoj skóre vo svoj prospech a do šatne odchádzali s dvojgólovým vedením.

Úvod druhého polčasu bol už v plnej réžii domácich hráčok, ktoré postupne navyšovali náskok. V prvej štvrťhodine tejto časti sa presadzovala najmä Natália Labudová, ku ktorej sa pridala dvoma presnými zásahmi aj Hana Karkušová a Stupava v 43. minúte viedla už 18:11. Tento náskok si domáce hráčky udržiavali takmer do úplného záveru, keď v 58. minúte viedli o šesť gólov 22:16. Hostkám sa ešte v závere podarilo streliť tri góly a kozmeticky upraviť výsledok na konečných 22:19.

Hlas po zápase

Peter Olšavský, tréner HC Tatran Stupava: „Od Prešova sme očakávali dynamickú hádzanú a rýchle protiútoky. Preto sme kládli dôraz na dôsledný návrat do obrany a na prerušovanie ich akcií, čo sa nám najmä v druhej polovici zápasu podarilo. Čo nám však chýbalo, bola efektivita streľby, ktorá nás brzdila a nútila viac pracovať na každom góle. Myslím, že aj napriek chybám v obrane nás podržala naša brankárka. V druhom polčase sme zlepšili streľbu a dosiahli sme výraznejší gólový náskok, čo nám umožnilo zapojiť aj ďalšie hráčky. Naším cieľom bolo, aby si zahrali všetky hráčky, získali hernú prax a skúsenosti, a aby sme sa mohli spoľahnúť na každú z nich, aj keď to znamenalo riskovať výšku skóre. Je dôležité, aby boli všetky pripravené zasiahnuť kedykoľvek, nielen keď je zápas rozhodnutý. Dievčatá hrali s nasadením, ktoré chceme udržať. Bojovali o každú loptu a nevzdali sa. Samozrejme, boli aj slabšie momenty, ale celkovo som s výkonom spokojný. Je pozitívne, že sme absolvovali takýto vyrovnaný súboj, ktorý nás prinútil podať maximálny výkon.


Pridaj komentár