Za zrušenené Dni Zelá podujatie Mášťané Stupavjanom & Stupavjané Mášťanom

Obecný dom Mást zdroj: MKIC Stupava

Povodne a jej následky boli dôvodom zrušenia tohtoročných tradičných Dní Zelá. Mesto Stupava prisľúbilo vtedy podujatie lokálneho charakteru v náhradnom termíne. A ako sľúbilo, tak splnilo.

Mášťané Stupavjanom & Stupavjané Mášťanom

Mástsky potravinový spolok v Stupave a Slovenský zväz záhradkárov ZO Stupava v spolupráci s Mestským kultúrnym a informačným centrom Stupava (MKIC) Stupava vás pozývajú na podujatie „ Mášťané Stupavjanom & Stupavjané Mášťanom “ v sobotu 5.10.2024.

Podujatie sa bude konať v sobotu 5.10.2024 v areáli Obecného domu Mást v čase od 10.00 do 17.00 hodiny do Mástskej zóny, kde sa môžete preladiť na tradičnú zelovú kultúru. Prídite ochutnať kotlíkovú kapustnicu a iné domáce zelové špeciality.

Popri predaji kvasenej kapusty a čalamády z domácej produkcie uvidíte aj ukážky rezania a tlačenia kapusty. Súčasťou podujatia bude tradičná výstava zeleniny a ovocia ÚRODA 2024, ktorú v priestoroch Obecného domu Mást pripravuje Slovenský zväz záhradkárov ZO Stupava. V rámci výstavy prebehne súťaž o “ Najčašší huavičku zelá, najčašší dziňu a o najkrajšie výpestky ovocia a zeleniny“ s vyhlásením výsledkov o 14.00 hod.

https://www.nazahori.sk/povodne-zrusili-tohtorocne-tradicne-stupavske-dni-zela/

V roku 2025 snáď už na tradičných Dňoch Zelá


“Veríme že podujatie „ Mášťané Stupavjanom & Stupavjané Mášťanom “ poteší a opäť viac zblíži všetkých návštevníkov, tak aby sme sa o rok všetci stretli už na tradičných Dňoch Zelá 2025,”
dopĺňa MKIC Stupava.


Pridaj komentár