Záhorácke derby v Slovenskom pohári, Malacky privítajú Skalicu

Ilustračné foto Zdroj: MFK Skalica

Záhorácke derby: Dnes o 15:30 hodine sa v Malackách odohrá futbalový zápas, ktorý sľubuje byť skutočným sviatkom pre všetkých fanúšikov. V rámci Slovenského pohára sa domáci tím stretne s prvoligovou Skalicou, čo prinesie napätie a očakávania na oboch stranách.

Rozdielne rozpoloženie tímov

Aj keď je Skalica jasným favoritom v tomto stretnutí proti treťoligovým Malackám, oba tímy prichádzajú do zápasu s odlišnými náladami. Malacky, aj napriek nedávnej prehre na ihrisku lídra z Podkoníc, môžu byť spokojné so svojím vstupom do sezóny. Táto prehra bola ich prvou v sezóne po štyroch víťazstvách a troch remízach v predchádzajúcich siedmich zápasoch. V Slovnaft Cupe už vyradili Rohožník 1:0 a Pezinok 4:0, čo im dodáva sebavedomie.

Na druhej strane, Skaličania sa v Niké lige nachádzajú na poslednom mieste. V siedmich zápasoch získali len tri body za tri remízy a stále čakajú na prvé víťazstvo. V poslednom ligovom kole podľahli na domácej pôde Dunajskej Strede 3:1. V pohári však zaznamenali úspech, keď porazili Novú Dedinku 6:1.

PSČ Pezinok - FC Malacky 0:4, Slovnaft cup Zdroj: PŠC Pezinok
PSČ Pezinok – FC Malacky 0:4, Slovnaft cup Zdroj: PŠC Pezinok

Taktické prípravy a očakávania

Hosťujúci hráč Martin Mášik pred zápasom vyjadril rešpekt k Malackám, poznajúc ich trénera Mariána Tótha a viacerých hráčov osobne. „Vieme, že budú dobre takticky pripravení, ale naša úloha je jasná – zvládnuť tento duel a postúpiť do ďalšieho kola,“ povedal Mášik.

Záložník Skalice ďalej zdôraznil dôležitosť diváckej podpory: „Verím, že príde veľa fanúšikov a vytvorí sa skvelá atmosféra. Očakávam, že Malacky budú hrať kompaktne vzadu a budú sa snažiť vyrážať do rýchlych protiútokov.

Záhorácke derby pritiahne divákov

Záhorácke derby sľubuje byť vzrušujúcim stretnutím, ktoré pritiahne pozornosť mnohých divákov. Bez ohľadu na výsledok, obe mužstvá budú mať príležitosť ukázať svoje schopnosti a bojovnosť na ihrisku. Fanúšikovia sa môžu tešiť na napínavý futbalový zážitok.


Pridaj komentár