Kúcanský festival jedla: Oslava chutí a zábavy

Kúcanský festival jedla

Obec Kúty vás srdečne pozýva na tradičný Kúcanský festival jedla, ktorý sa tento rok uskutoční od 4. októbra. Pripravte sa na dva dni plné gastronomických zážitkov, zábavy pre deti a súťaží o atraktívne ceny.

Piatkový štart plný radosti

Festival odštartuje v piatok o 15:00 hodine a potrvá až do 21:00 hodiny. Deti sa môžu tešiť na skákací hrad, detskú manéž, 9D kino a množstvo ďalších atrakcií. Kreatívny ateliér a maľovanie na tvár rozžiaria ich tváre úsmevom. Pre malých gurmánov sú pripravené súťaže s tématikou jedla. Samozrejme, nebude chýbať ani občerstvenie, ktoré poteší všetky vekové kategórie.

Sobota plná chutí

V sobotu, 5. októbra, sa festival rozbehne už od 10:30 hodiny a potrvá až do 22:00 hodiny. Tento deň bude patriť lahodným jedlám a gastronomickým špecialitám. Čakajú na vás tatarák, zabíjačkové špeciality, burgery, Bowl Teriyaky, Hokaido polievka, palacinky, ryby, divinový guláš a mnoho ďalších pochúťok. Miestne organizácie a gurmáni sa postarajú o to, aby ste si pochutnali na výbornej káve, víne, miešaných nápojoch či burčáku.

Hudba a súťaže

O zábavu sa postará hudobná skupina MD Band, ktorá rozprúdi atmosféru svojimi rytmami. Pre deti budú opäť pripravené rôzne atrakcie. Súčasťou festivalu budú aj dve súťaže o atraktívne ceny. Prvá súťaž sa zameria na najlepší mäsový špíz, kde víťaz získa 100 eur. Druhá súťaž hľadá najchutnejšiu štrudľu, tiež s odmenou 100 eur. Súťažiaci musia svoje výtvory odovzdať do 11:30 hodiny v obecnom úrade, kde sa bude hodnotiť nielen chuť, ale aj dizajn. Vyhlásenie víťazov prebehne o 13:00 hodine na pódiu za kultúrnym domom. Ostatní súťažiaci neodídu naprázdno, čakajú na nich vecné ceny.

Príďte si užiť jedinečnú atmosféru Kúcanského festivalu jedla, kde sa stretáva tradícia s modernou gastronómiou a zábavou pre celú rodinu. Nechajte sa uniesť vôňami a chuťami, ktoré vás očaria a zanechajú nezabudnuteľné spomienky.

Kúcanský festival jedla
Kúcanský festival jedla

Pridaj komentár