Hádzaná: Duel v Bojniciach Záhorákom nevyšiel

HC Záhoráci - Sporta Hlohovec 34:27, 5. kolo Niké Handball extraligy Autor: Vladimír Miček

V 6. kole Niké Handball extraligy nastúpili hráči HC Záhoráci v Bojniciach po dvoch víťazných dueloch, ale na pôde bronzového tímu z minulého ročníka im zápas nevyšiel a súperovi podľahli 26:39.

HK Bojnice – HC Záhoráci 39:26 (21:13)

Najviac gólov HK Bojnice: T. Smetánka 10, Bogár 7, Blaho a Žilinčík po 5.

Zostava a góly HC Záhoráci: J. Rybár, Samardžija, Velebný – Dijamantović 2, Ristić 5, Valachovič 3, Vasović 3/1, Jánoš, Tóth 2, Žunić 1, Kovács 2, Konečný 3, Spasić 2/2, Prevaj 3, Krajčír, tréner Ćirić, vedúci mužstva B. Grich, M. Rybár ml.

Priebeh zápasu

Bojnice nastúpili do zápasu mimoriadne aktívne a od začiatku si začali budovať náskok. Valachovič síce v 4. minúte ešte dokázal korigovať stav zápasu na 2:3 z pohľadu hostí, ale potom prišlo vylúčenie Žunića a domáci následný šesťminútový úsek vyhrali 6:1. To prinútilo zobrať hosťujúceho trénera Bojana Ćirića oddychový čas, ale ten len na chvíľu pribrzdil aktivitu súpera. Hostia sa v ofenzíve presadzovali iba sporadicky, kým domáci hráči si dokázali v ofenzíve nielenže vytvárať, ale aj premieňať šance. V 19. minúte viedli Bojnice už 17:8 a tréner Záhorákov siahol po druhom oddychovom čase. Ten aspoň čiastočne spomalil aktivitu domácich, ale tí aj tak odchádzali do šatní s pohodlným vedením 21:13.

Do druhého polčasu nastúpili Bojnice opäť v dobrej fazóne, keď sa presadzoval najmä Tomáš Smetánka. Záhoráci sa napriek tomu nevzdávali, snažili sa s výsledkom niečo urobiť. Ale ich odpor domáci definitívne zlomili od 39. do 46. minúty, počas ktorej dovolili hosťom jediný gól zo sedemmetrového hodu a sami ich dokázali streliť sedem. O víťazovi stretnutia už bolo rozhodnuté a do konca stretnutia a tak sa zápas viac-menej už len dohrával. Domáci napokon bez väčších ťažkostí zvíťazili 39:26.

Už najbližšie sa muži HC Z8horáci predstavia v zápase Slovenského pohára v stredu 9. októbra od 19.00 h na domácej palubovke v Školskej športovej hale v Stupave.

Hlas po zápase

Bojan Ćirić, tréner HC Záhoráci: „Od úvodného hvizdu to pre nás bol náročný zápas. Naša obrana nefungovala tak, ako by mala, a zdalo sa, že hráme s prílišným rešpektom. Je sklamaním, že proti silnejším súperom nedokážeme ukázať náš skutočný potenciál a schopnosti. Pred nami je dlhá cesta, ale verím, že dokážeme zmeniť tento trend. Náš tím má potenciál hrať na oveľa vyššej úrovni. Sme súčasťou špičky tabuľky a máme ambície tam zostať. Musíme si ujasniť priority, pretože nás čakajú dva kľúčové zápasy v nasledujúcom týždni. Som presvedčený, že dokážeme zopakovať výkon, aký sme predviedli proti ŠKP a Hlohovcu, a dosiahnuť dve víťazstvá. Chcem pogratulovať Bojniciam k vynikajúcej a fair -play hre, rovnako ako rozhodcom za férové rozhodovanie.


Pridaj komentár