Nové cyklostojany v Trnavskom kraji: Bezpečné parkovanie pre vaše bicykle

Nové cyklostojany TTSK, Kačenáreň - Kopčany Zdroj: TTSK

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa rozhodol výrazne podporiť cyklistov a rozšíriť cyklistickú infraštruktúru.

Rozšírenie cyklistickej infraštruktúry

V rámci tohto úsilia bolo v kraji nainštalovaných celkovo 500 cyklostojanov. Tieto stojany sú umiestnené na strategických miestach, ako sú župné stredné školy, kultúrne inštitúcie a zariadenia sociálnych služieb. Cyklisti tak môžu svoje bicykle bezpečne zaparkovať napríklad pred Gymnáziom J. B. Magina vo Vrbovom alebo pred Domovom dôchodcov a domovom sociálnych služieb v Holíči.

Plány na zdvojnásobenie kapacity

Trnavský kraj však neplánuje zostať len pri tomto počte. V budúcnosti sa kapacita cyklostojanov plánuje zdvojnásobiť, čo ešte viac uľahčí život cyklistom v regióne. Tento krok je súčasťou širšej stratégie na podporu ekologickej dopravy a zlepšenie kvality života obyvateľov.

Podpora cestovného ruchu

Okrem toho, že cyklostojany slúžia miestnym obyvateľom, majú aj významný prínos pre cestovný ruch. Pri prehliadkach zaujímavostí Trnavského kraja si cyklisti môžu svoje bicykle odložiť v areáli kultúrnej pamiatky Kačenáreň pri Kopčanoch alebo pri Turistickej informačnej kancelárii v Galante. Týmto spôsobom sa podporuje nielen mobilita, ale aj turistický ruch v regióne.


Pridaj komentár