Po úspechu v pohári čaká Záhorákov dôležitý súboj proti Modre


Ešte v stredu sa Záhoráci tešili v Slovenskom pohári z postupu, ale zápasový kolotoč je neúprosný a už je pred nimi nemenej dôležitý duel 7. kola Niké Handball extraligy. Ten odohrajú proti Modre v sobotu 12. októbra od 19.00 h opäť na palubovke Školskej športovej haly v Stupave.

Boj o prvú šestku

Zápas s Modrou je mimoriadne dôležitý v boji o prvú šestku, v ktorej by hráči zo Záhoria nechceli chýbať. „Nebude to vôbec ľahký zápas, obzvlášť po stredajšom náročnom stretnutí v pohári proti Topoľčanom. Ešte sa musím vrátiť k tomuto zápasu a pochváliť chalanov za prácu v obrane, čo dokumentuje iba 19 inkasovaných gólov. Určite nás to však stálo nejaké sily,“ vrátil sa v krátkosti ešte k zápasu proti Topoľčanom tréner Záhorákov Bojan Ćirić.

Tím z Modry si nesmierne vážim, majú v tíme veľa odchovancov a majú mužstvo, ktoré sa snaží odohrať každý duel naplno,“ uprel už svoj zrak k najbližšiemu súperovi tréner.

Modra zatiaľ s jedným víťazstvom

Modra z prvých šiestich stretnutí odohrala až štyri doma, ale na vlastnej palubovke stále čaká na prvý bodový zisk. Prehry s Prešovom a Novými Zámkami sa dali očakávať, ale najbližší súper Záhorákov zaváhal v domácom prostredí aj s Hlohovcom a Topoľčanmi, čo sa už čakalo menej. Jediné víťazstvo si zatiaľ hráči spod Malých Karpát zaknihovali v Bratislave, kde vo vyrovnanom stretnutí zdolali ŠKP 31:30. Ako varovný prst by však pre Záhorákov malo byť víťazstvo Modry v osemfinále Slovenského pohára, keď zdolali doma HK Košice 31:26, po tom, čo otočili nepriaznivý vývoj zápasu.

Vážim si trénera Modry Miroslava Ochabu, ktorý robí v klube výbornú prácu. Myslím si, že to bude veľmi pekný zápas pre divákov. My chceme určite z tohto zápasu získať dva body. Je to pre nás veľmi dôležitý duel aj vzhľadom na to, že o prvú šestku bojujú štyri tímy a doma je nutnosť víťaziť,“ napriek rešpektu zo súpera verí v úspech tréner Záhorákov.

Po prehre v Bojniciach vyhrali Záhoráci v pohári

Záhoráci po náročnom úvode, keď čelili Košiciam, Považskej Bystrici a Prešovu dokázali zvíťaziť v Bratislave s ŠKP a následne aj doma s Hlohovcom. Výrazne im však nevyšiel posledný ligový duel v Bojniciach, ktorým podľahli vysokým rozdielom. Podobne ako ich najbližší súper si však spravili náladu v pohári, v ktorom vyradili Topoľčany.

Posledné dva zápasy s Modrou Záhoráci vyhrali

V uplynulej sezóne sa Záhorákom proti tomuto súperovi darilo, keď v oboch dueloch dominovali. Najskôr Modru v októbri 2023 zdolali 37:32 a naposledy ju zdolali aj na jej pôde 33:19. Mnohí z vás si isto pamätajú na skvelý úvod, keď v 16. minúte viedli Záhoráci 11:0… Netreba však zabúdať, že sezónu predtým v oboch zápasoch ťahali s Modrou za kratší koniec.

Tréner očakáva tradičnú podporu z hľadiska

Záhoráci budú ako tradične spoliehať na vždy skvelé obecenstvo, ktoré im v domácich dueloch vytvára skvelú kulisu. „Som presvedčený, že tak ako vždy bude v hale výrazná podpora fanúšikov, ktorá nám v domácich dueloch veľmi pomáha,“ teší sa na opätovnú podporu zo strany fanúšikov tréner Ćirić.

V Stupave hádzanárska supersobota

Zápas sa odohrá v Školskej športovej hale v Stupave v sobotu 12. októbra od 19.00 h. Pred týmto stretnutím sa v hale odohrajú ešte ďalšie tri zápasy – mladšie a staršie dorastenky HC Tatran Stupava si od 12.30 resp. 14.30 h zmerajú sily s tímom z Dunajskej Stredy a od 16.30 h s na palubovke predstavia aj ženy zo Stupavy takisto proti Dunajskej Strede.


Pridaj komentár