Holíč

Máj v Holíči prinesie bohatý program pre všetkých


Mesto Holíč pripravilo na máj 2024 pestrý program, ktorý poteší nielen miestnych obyvateľov, ale aj návštevníkov z blízkeho i ďalekého okolia. Podujatia sú určené pre všetky vekové kategórie a záujmové skupiny.

Majáles a otvorenie sezóny na Veternom mlyne

Mesiac sa začne oslavou 1. mája, kedy sa na Veternom mlyne v Holíči uskutoční Majáles spojený s otvorením sezóny. Vstup na podujatie je voľný. O týždeň neskôr, 10. mája, sa Majáles presunie do klubu Euphoria, kde sa o zábavu postará reprodukovaná hudba v podaní DJ Marsyho a Vacu.

Športové podujatia

Pre fanúšikov modelárstva je pripravený svetový pohár v kategórii F5J – motorové lietadlá riadené rádiom, ktorý sa uskutoční 4. a 5. mája na letisku v Holíči. Vstup je voľný. Milovníci motoristickej histórie si prídu na svoje 12. mája, kedy sa v areáli a okolí Holíčskeho zámku uskutoční jarná motoristická burza spojená s výstavou veteránov.

Ďalšie motoristické podujatie, Záhorská veterán rallye, sa uskutoční 18. mája. Tridsiatyštvrtý ročník Memoriálu Jána Vépyho povedie cez Petro Ves a okolie, pričom súčasťou bude aj prejazd okolo Holíčského zámku. O týždeň neskôr, 26. mája, sa uskutoční VI. ročník Záhoráckej 50-ky, výjazdu historických motocyklov.

Pre priaznivcov streľby je 18. mája pripravený verejný strelecký pretek Holíčská líška, ktorý organizuje ŠSK Strelnica Holíč.

Kultúrne a spoločenské akcie

V dňoch 15. až 30. mája sa vo výstavnom priestore zámku uskutoční výstava Norberta Šmondrka a Branislava Mikitku s názvom Photo Graphia Design Umenie. Vstup je voľný. Noc múzeí a galérií pripadne na 18. mája, kedy bude Holíčsky zámok otvorený pre verejnosť.

Prednáška o archeologickom výskume Šibenice v Holíči s názvom Zločiny odviate vetrom sa uskutoční 21. mája v Mestskej knižnici. Vstup je voľný. Pre mladších návštevníkov je 25. mája pripravená Ladies Night v klube CoCo Holíč s reprodukovanou hudbou DJ LIL KR.

Záver mesiaca bude patriť XVI. ročníku podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad, ktorý sa uskutoční od 31. mája do 2. júna v Bylinkovej záhrade.

Viac informácií o podujatiach nájdete na stránke mesta Holíč v sekcii Turistické centrum – kalendár podujatí. Tešíme sa na vašu účasť!

Máj v Holíči prinesie bohatý program pre všetkých

Redakcia

Recent Posts

Objavte krásu obce Borský Mikuláš

Borský Mikuláš, nachádzajúci sa v okrese Senica v Trnavskom samosprávnom kraji na Slovensku, tvorí unikátnu…

5 dní ago

Oslava Dňa matiek: Srdce plné vďaky

Každý rok v máji prichádza špeciálny deň, ktorý je venovaný všetkým matkám – Deň matiek.…

1 týždeň ago

Svetový deň sťahovavého vtáctva upriamuje pozornosť na význam hmyzu

11. mája si svet pripomína Svetový deň sťahovavého vtáctva. Tento deň je príležitosťou uvedomiť si…

1 týždeň ago

Mlyny v Holíči a Skalici sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Českej republike

Dňa 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov. Táto…

2 týždne ago

Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

2 týždne ago

Letecký deň detí 2024 v Senici: Zábava pre celú rodinu

Mesto Senica a MSKS Senica pripravujú na 1. júna 2024 skvelé podujatie pre deti a…

2 týždne ago