VIDEO: Dramatický záver priniesol prehru MFK Skalica

MFK SKalica - DAC Dunajská Streda 1:3 Zdroj: DAC Dunajská Streda

V sobotu sa na futbalovom ihrisku v Skalici odohral zápas 8. kola Niké ligy, ktorý priniesol zvraty a dramatické momenty. FC DAC 1904 Dunajská Streda si odniesol cenné víťazstvo 3:1 nad domácim MFK Skalica, pričom rozhodujúce momenty sa udiali až v samom závere stretnutia.

Skoré vedenie a vyrovnanie pred prestávkou

Zápas začal pre hostí sľubne, keď už v 15. minúte kapitán Matej Trusa otvoril skóre. Domáci však dokázali odpovedať ešte v prvej časti, keď sa im tesne pred prestávkou podarilo vyrovnať stav zápasu. Zásluhou Daviho Alvesa sa Skaličania dostali späť do hry a prvý polčas sa skončil nerozhodne 1:1.

Rozhodol nadstavený čas

Druhá polovica zápasu bola plná dramatických okamihov a obe mužstvá sa snažili získať prevahu. V úplnom závere sa však šťastie priklonilo na stranu Dunajskej Stredy. Po nešťastnom momente, keď sa bez zavinenia zranil kapitán domácich Martin Nagy, sa v 90. minúte presadil striedajúci Damir Redžič, ktorý zabezpečil hosťom vedenie. Aby toho nebolo málo, Redžič v tretej minúte nadstaveného času pridal ďalší gól a do prázdnej brány spečatil triumf DAC-u.

Po tomto víťazstve sa Dunajská Streda posunula na tretiu priečku v neúplnej tabuľke s 13 bodmi. Naopak, Skalica, ktorá zatiaľ nazbierala iba tri body za remízy, zostáva na poslednom mieste. Aj napriek prehre domáceho tímu, diváci v Skalici boli svedkami napínavého futbalového predstavenia, ktoré ukázalo bojovnosť a odhodlanie oboch mužstiev.

MFK Skalica – FC DAC 1904 Dunajská Streda

1:3 (1:1)

Góly: 45.+2 Alves – 15. Trusa, 90. a 90.+3 Redžič. Rozhodovali: Marhefka – Bednár, Kmec, ŽK: Matejov – Bajo

Skalica: Junas – Morong, Hradecky, Podhorin, Černek – Mášik, Alves (73. Vlasko), M. Nagy – Leginus (85. Sheun), Fábry (56. Gaži), Matejov (85. Yao)

DAC: Popovič – Ortiz (85. Szendrei), Kačaraba, Brunetti, Mendez (46. Andzouana) – Ramadan (66. Tuboly), Bajo, Herc – Trusa, Bassey (46. Redžič), Bösze (46. Yapi)

Hlas po zápase

David Oulehla, tréner MFK Skalica: „Naša hra v úvode nebola taká, akú sme si predstavovali. Myslím si, že v prvých 20 minútach bolo cítiť neistotu našej situácie. Paradoxne, aj keď sme prehrávali 0:1, cítil som, že naša hra sa do konca prvého polčasu zlepšovala. Rýchlejšie sme sa pohybovali a snažili sa vyrovnať skóre, čo nám dodalo energiu. V druhom polčase sme ešte viac gradovali a dostávali sme sa do lepších pozícií. Naše mužstvo bojovalo za víťazstvo. Podarilo sa nám eliminovať silné stránky súpera a takticky sme sa prispôsobili. Je škoda, že sme nevyužili šance na zvýšenie skóre na 2:1. Jedna situácia spôsobila, že sme inkasovali gól, čo nás stálo víťazstvo. Chcem poďakovať chlapcom za ich nasadenie a bojovnosť. Pracovali na doraz a vydali zo seba množstvo energie. Je to ťažká situácia, ale verím, že s tým dokážeme pracovať a posunúť sa ďalej.

MFK SKalica – DAC DUnajská Streda 1:3 Zdroj: Niké liga

Pridaj komentár